Monday, January 31, 2011

Oh Kekanda jangan irihati, Dinda naik pangkat lagi
Oh Adinda, Kanda mana dengki, malah Kanda support bini..
Jadi Dinda mahu mengambil masa

Tapi Kanda mahu segera
Dinda ingin berjaya dalam kerjaya
Tapi Kanda mahu cahaya mata
Dinda belum bersedia
Kanda dah beria ria
Jadi yg mana satu
Tak perlu bertengkar,Tak perlu bermasam muka,

Oh Adinda, tolong jangan lekas curiga, lekas cemburu buta
Oh Kekanda, Dinda perlu berhati hati ,tak rela dikongsi,
Kanda kerja overtime, terlebih masa

Itu yg Dinda harus berwaspada
Ini semua demi masa depan keluarga,
Dengan Dinda atau sebaliknya?
Kanda kerja malam
Dinda kerja siang
Jadi bila nak bertemu?
Tak perlu bertengkar,Tak perlu bermasam muka
Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda!

Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda!
bagaimana? bagaimana kita nak selesaikannya?apa keputusannya?

Oh Kekanda mari Nyawa, kita cuba komunikasi!
Oh Adinda mari Sayang, kita cuba toleransi!
Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan,

Kanda polar kutub Utara,
Dinda kutub Selatan
komunikasi, sikap toleransi! itu yg kita perlu
Tak perlu bertengkar,Tak perlu bermasam muka,
Walau kita sering dgn cara masing-masing,

Kanda yg Perdana,
Dinda yg Utama,
Kanda sgalaNya.
Dindalah Nyawa,
kita tetap bahagia bila bersama samabahagia bersama,
bersama slamanya,bahagia slama-lamanya!

p/s: eh.eh.. ade kena mengena ke?

Wednesday, January 26, 2011

kite dekat je.

dia.
walaupun diri kita ni dekat je.
tapi terasa dia sangat sangat lah jauh dari orang.
dekat salah, jauh pun salah.
dia nak macam mana lagi.
tolonglah faham.

p/s: rindu sangat.

Thursday, January 20, 2011

kenapa dye je selalu nak menang.
kenapa dye je selalu nak betul.
kenapa tak pernah nak ambik tau pasal org lagi.
kenapa keluar tak pernah nak bagi tau lagi.
kenapa susah sangat nak pick up phone.
kenapa dye selalu sakitkan hati org.
kenapa kalau sedih dye buat tak tau je.
kenapa selalu lupakan org.
kenapa tak sayang org lagi.
kenapa tak jadi orang pertama lagi wish brithday.
kenapa dye jadi macam ni.
kenapa kite da tak macam dulu lagi?

p/s: sigh

Tuesday, January 18, 2011

hey..
lame sudah tak update blog.tibe tibe terasa rindu nak tulis kat blog.bukan sebab malas utk update.tp sebab tahap kesibukan tambah kemalasan yang sangat melampau..hehe.
Syukur alhamdulillah kehidupan saya pada tahun ini memang tak dijangka-jangka.kehidupan yg sangat sempurna bagi diri ini. syukur sangat-sangat. walaupun banyak sangat dugaan yg saya terpaksa tempuhi pada tahun lepas telah mematangkan pemikiran ini supaya menjadi orang yg berguna dan jangan berdendam kepada sesiapa. jadikan ia sebagai satu pengajaran untuk diri ini dan semua yg berlaku di dunia ini ada hikmah di sebalik semua yg terjadi.

dah.dah. tetibe nak jadi budak baik sekejap..haha.
okay. okay.ni nak bgtau skit.
sekarang saya happy dgn life saya..member2 keje, akak2, makcik2 kt sini semua baik2 belaka.

inilah makcik-makcik yang paling baik kt sini..hehe
(korang jgn marah ye ;p)

p/s: hope dapatla sambung smpai hujung taun ini. amin