Friday, December 30, 2011

membilang hari hari terakhir

Assalamualaikum semua..

hari ni mungkin hari yang terakhir saya berada di JPT.lepas ni no more fb, no more blogging, no more PA and no more putrajaya in my life..hehe. nak tau sebab ape? sebab lepas ni saya akan sibuk untuk menguruskan diri saya di tempat kerja baru. yeayyy!
(harapan saya untuk beli swift mungkin akan termakbul.InsyaAllah)
hehehe ;)

even tiga bulan je kat sini. banyak yang saya dapat belajar. thanks a lot to Kak tun.dah sebulan kerja baru tau yang sepatutnya saya kena panggil "Datin".tapi kak tun tak kasi saya panggil datin and u are so nice to me. and tak lupe jugak kepada Prof. rasenya dalam 2minggu kan saya jd PA. sory sebab saya sangat kekok untuk bekerja dengan prof. dan dari situ jugak saya dapat belajar menjadi the real PA..ceewwaahhh!

*thanks a million to prof and kak tun untuk hadiah kepada pekerja yang tak seberapa hebat sangat ni kan. eh dan tak lupa jugak untuk encik kadir sebab bagi keropok besar gedabak untuk saya.sory tak dapat tunjuk sebab saya dah perhabeskan semua.sedap sangat!heheh

ni angpau dari prof..ce teke ade ape dlm tu??jeng jeng jeng..rahsia ler..

ni gift dari kak tun. she just got back from london..
(kak tun beli huruf M sebab "M" utk mira)hehe

mungkin saya akan rindu dengan semua tu.tapi nak buat macam mana kan
apa yang terjadi mungkin ada hikmahnya dan Tuhan mahu menyedarkan kita dari kita alpa meneruskan kesilapan yang mungkin akan membawa padah kepada diri kita kelak.

p/s: life must go on rite!

Thursday, December 29, 2011

Tuesday, December 27, 2011

happy birthday mira!




"happy birthday to me..
happy birthday to me..
happy birthday to mira..
happy birthday to me..."


you know what! saya dah 22 tahun..huh rase memang sangatla muda lagi kan..hehe. Alhamdulillah dan bersyukur sangat sangat kepada Allah S.W.T kerana saya masih bernafas di muka bumi ini. harap untuk ulangtahun kelahiran ini akan membuatkan saya lebih bersemangat dan akan kuat untuk menempuh hari hari yang bakal datang. walaupun ini pertama kali saya celebrate birthday seorang diri atau dengan erti kata lain 'single' cewahh ayat nak poyo gile kan..hehe..saya tetap tabah. walaupun dah macam macam saya buat untuk pujuk awak kembali kepada saya. awak tetap tak akan terima saya lagi dalam hidup awak kan.awak dah cukup mengajar saya apa ertinya cinta yang sebenarnya.saya akan cuba untuk memperbaiki kesilapan saya yang sebelum ini.bukan untuk awak, tapi untuk kebaikan diri saya sendiri. terima kasih sebab awak dah menyedarkan saya.awak, saya dah cukup penat tunggu awak.penat sangat. saya sangka selama ni awak bahagia dengan saya. tapi tak pernah kan. saya harap awak akan temui kebahagiaan yang awak ingin kan selama ni, yang awak tak pernah dapat dari saya. sorry sebab selama empat tahun ni saya tak dapat memberikan awak kebahagiaan. saya sedar semua tu kesilapan dari saya. saya tak akan salahkan awak..


dah dah tak payah nak touching touching lagi okay..hee..


okay kepada my family, my pakcik pakcik and my auntie auntie and tak lupa jugak my cousin yang cantik dan hensem sangat tu..thanks for the hadiah. memang moment yang paling tak boleh dilupakan.korang memang family yang paling happening dalam dunia ni. tanpa korang saya tak akan segembira macam ni.



p/s: and lagi sekali nak cakap.. happy birthday to me!



weeehhhhooo....



Friday, December 23, 2011



"Love does not begin and end the way we seem to think it does. Love is a battle, love is a war, love is a growing up."

(ayat bangga la tu kan)

*yeah right!
dlm hati(igt diri tu hot sgt ke)



p/s: "u should never consider urself a victim if the offense comes from urself"

Wednesday, December 21, 2011




"terkadang kamu melepaskan seseorang


bukan kerana kamu berhenti menyintainya


tapi kerana sebesar apa pun usahamu


dia tetap tidak mencintaimu"


Tuesday, December 20, 2011


Assalamualaikum..



actually dah lama nak post entry ni. tapi disebabkan nak merawat luka yang parah ni. so mengambil masa yang agak lama untuk taip entry kali ni.haha sangat poyos.

ok kalau nak cerita masih belum terlambat lagi kann..
okeh cuti awal muharam hari tu kami memang dah lama plan tarikh tu pergi bercuti bersama sama tapi lain lain destinasi. tapi cuti kali ni pergi dengan adik adik kesayangan saya. anis, adib and my maklang family..and parents i terpaksa mengalah sebab nak menemani atok and nenek kesayangan saya.takkan nak tinggalkan diorang berdua kat rumah kan. so parents saya bawak diorang round 1 malaysia. dari selangor pergi johor lepas tu bermalam kat melaka. besok hari pulak balik rumah balik. lepas tu petang pergi penang. and then pergi perlis semata- mata nak makan kengsom. diorang cakap kengsom kat kg baru tak sama macam kat perlis. susah nak dapat kot.hehe. sory to mama and abah sebab harapan lepas ni nak selalu makan kengsom kt perlis takkan terjadi kot. takpe mungkin lepas ni saya akan cari bf dari overseas pulaks. sebab nanti mama ngan abah dapat makan western hari hari kan.ahakss (macam macam la kau ni mira.selalu cakap benda merepek).

okay dah berbalik kepada cerita asal. cuti kali ni kami pergi singapore.dekat je.tu pun semata mata nak pergi Universal Studio. thanks to Lahazan Travel sebab menaja percutian kami kali ni..eh eh silap bukan menaja la.kami ambik pakej dari diorang je.sape la kami nak ditaja kann.hehe..pakej diorang sangat terbaik. sangat-sangat affordable. korang semua patut try this travel agent. sempat promote lagi tew.. kalau nak pergi negara orang ni dan tak kenal sape sape kat situ better korang ambil travel agent. diorang akan uruskan korang dari A- Z. sangat mudah kan.

#FIRST DAY



kami sampai di johor dalam pukul 11 pagi kot.agak awal la kan. sebab paklang drive kereta memang macam pelesit.baru tutup mata nak tidur. bila bukak tengok tengok da sampai johor.nak tipu pon agak agak la kan.hehe..tapi serius paklang drive memang laju..ok da sampai ingat nakla jalan-jalan kat danga bay. tapi harapan kami musnah sebab diorang tengah renovate kot.nampak macam padang pasir je kawasan tu kan. so pergi lunch. main main dengan si camat (my cousin) saya suka buat budak tecik tu nangis.awak memang jahat mira! ok lepas pukul 3 baru boleh check in.hotel tu okeyla.cume macam biasa la kan lif hotel tu memang sangat menyeramkan.dan macam biasala jugak adik adik saya memang meluat tengok muka saya bila naik lif memang cuak la kan.rasa macam nak kena pelempang je.hehe.okey da sampai bilik mula lah masing masing berebut katil kan. so aku sebagai akak yang sulung diberi keutamaan untuk pilih katil mana.hahah sangat bertuah hidup cik mira kan. dan mulalah sesi photography adik adik aku. memang meluat tengok diorang bergambar. rasa nak hambat je kepala masing masing.tapi saya terjoin la jugak kan hehe.

"sayang korang walaupun muka tak secute waktu korang baby baby dulu"



okeh lepas dah penat. masing masing tidur tanpa sedarkan diri sampai pukul 6. then paklang decide nak jalan-jalan kat singapore. so pergi cari orang yang boleh bawak kan kami ke sana. yela kami mana ada sedare mare. kalau sesat dah mampus nak cari jalan keluar. jumpa seorang pakcik ni. dia mintak $100 usd kot untuk round 1 singapore. okayla berbaloi jugak kan sampai ke tengah malam. okeh dah penat pusing kami pun nak balik.pakcik tu cakap tak habis pusing lagi ni. ahh da tak larat la pakcik. bawakla kami balik. pukul 12 malam baru sampai hotel. lepas tu terus booommm..tidur..

#SECOND DAY.



jeng jeng jeng..hari yang dinantikan. sebelum subuh masing masing dah bangun kot. siap siap. prepare mana yang patut. and most important thing kena bawak passport.ingat adik adik passport ye.heheh. ok lepas dah naik bus. kena turun kat imigresen malaysia. jalan terkedek kedek. cop segala bagai. lepas tu naik bus balik. lepas tu bila da sampai imigresen singapore turun bas lagi. kali ini kami berlumba lari sebab nak dapat nombor satu punya pasal kan..hehe



and then here we are..




excited gile ambik gambar bola ni manyak manyak..hahha


tengok bila nak tangkap gambar mesti si tecik tu menyebok..haish'

tengok! menyebok lagi!
gila glamour betul la budak ni..


nah! hambik gambar kau sorang..hahah


okeh lepas dah cot cet cot cet puas ambik gambar. start la our journey in USS..sangat cool tempat ni.siyes cantik gila. rasa macam kat overseas kot..berangan lebih kan. dah masuk sane tangkap gambar lagi. usha harga barang kat kedai tu sebab nak bajet duit beli souvenir kan. mak aihh ramai gila umat kat sini. and first ride yang kami naik. transformer 4D kot. lupe lah..tapi memang bet best best sangat. rasa macam megan fox dalam cerita transformer tu.' huh berangan la kau pulak mira' hahah..ok lepas kami dah naik turn maklang and paklang naik. diorang mula mula malas nak naik sebab anak anak diorang ni kan kecik lagi. so kami paksa dorang naik jugak. nanti rugi kalau tak naik.



ha nak bagi tau ni ride mummy memang yang paling tak boleh bla.laju gila kot ketapi tuh rasa tertinggal jantung ni kat belakang. mak aihh dahla laju lepas tu gelap pulak tuh.seriously tak nampak satu ekor mummy hape pon.tapi memang cool..

emm banyak sebenarnya nak cite tapi malas pulak.tengok jela gambar gambar ni ok.


sampai malam kami meround satu uss..lengoh kaki ni.lepastu nak naik bas lagi.turun naik turun naik pergi imigresen lagi..ayooo manyak seksa lor..ok sampai di sini je perjalanan kami.




*buhbye USS..see ya next time

Monday, December 19, 2011



Wednesday, December 14, 2011

Hanya sampai di sini saja
Kisah cinta kita berdua
Tiada daya selamanya
Terhenti di sini

Biar ku pujuk hati ini
Merawat rindu ku sendiri
Setelah aku kau lupai
Sedangkan kau tahu

Kasih aku hanyalah untukmu
Tiada lain dalam diriku
Takkan berubah
Walau dipisah laut biru

Cinta aku hanyalah untukmu
Tak pernah goyah tak pernah jemu
Takkan terpadam
Dalam hatiku ia milikmu
Percayalah

Mungkin sudah suratan kita
Terpisah sebegini saja
Pasti di satu hari nanti
Ku jejak bahgia…

Friday, December 9, 2011

I heard that you’re settled down,
That you found a girl and you’re married now,
I heard that your dreams came true,
Guess she gave you things I didn’t give to you,
Old friend, why are you so shy?
Ain’t like you to hold back or hide from the light,

I hate to turn up out of the blue uninvited,
But I couldn’t stay away, I couldn’t fight it,
I had hoped you’d see my face,
And that you’d be reminded that for me it isn’t over,

Never mind, I’ll find someone like you,
I wish nothing but the best for you, too,
Don’t forget me, I beg,
I remember you said,
“Sometimes it lasts in love,
But sometimes it hurts instead,”
Sometimes it lasts in love,
But sometimes it hurts instead, yeah,

You know how the time flies,
Only yesterday was the time of our lives,
We were born and raised in a summer haze,
Bound by the surprise of our glory days,

I hate to turn up out of the blue uninvited,
But I couldn’t stay away, I couldn’t fight it,
I had hoped you’d see my face,
And that you’d be reminded that for me it isn’t over

p/s: this is what i feel right now.

Thursday, December 8, 2011



" JIKA KITA BERUBAH KERANA MANUSIA, PERUBAHAN ITU TIDAK AKAN KEKAL, SEBALIKNYA KITA BERUBAH KERANA ALLAH S.W.T"

Monday, November 14, 2011

sebab kau aku jadi jeles!

memang aku jeles bila perempuan tu add fb kau.
memang aku jeles bila kau komen dengan perempuan tu.
memang aku jeles kau kena gosip dgn perempuan tu.
memang aku jeles bila tgk gambar kau berdua dgn perempuan tu.
memang aku jeles sebab kau pertahankan perempuan tu lebih dari aku.
memang aku jeles sebab kau take care perempuan tu lebih dari aku.
memang aku jeles sebab kau lebih banyak jumpa perempuan tu lebih dari aku.
memang aku jeles bila kite keluar kau sempat curi curi tengok fb perempuan tu.

p/s: berapa banyak juta pun alasan kau aku tetap jeles!!





Thursday, November 10, 2011

#HARI KEDUA

Assalamualaikum semua..

okay untuk hari kedua pulak kat janda baik pahang. awal awal pagi da kena bangun pagi.bangun bangun je lenguh 1 badan. rase nak patah riuk dah pinggang pinggang ni..fuhh menggigil kesejukan nak mandi pagi pagi ni.nasib baik ade air panas.selamat sikit.hehe..
sebelum breakfast kami semua kena senam aerobik dulu.adui penat semalam pon tak hilang lagi. tibai jele.

okay lepas da siap siap semua baru la aktiviti abseiling..bila tengok je benda tu. hadoyaii hanya tuhan jela yang tahu.menggeletar seluruh badan cek.

haih tengok bende ni je pon rase nak longlai dah badan ni sume.

sebelum nak turun tu kene lalu kat titi ni lagi.dala tinggi. Tuhan saja la yang tahu mcm mane perasaaan time kat ats tuh.

yehh aksi cicak women tengah menggelabah biawak.hahah

muka leganya lepas da turun..oooyeah manyak syiook lor!

lepas da basah kuyup dek kerana peluh yang mencurah curah kat badan ni. balik bilik je..boommm terus tido kat katil.heheh..
lepas dah rehat dengan secukupnya aktiviti dalam grouping pulak.kena buat itu la buat ini la. belajar kompas la. and than explorace. penat gile kot.lari sane lari sini..kumpulan kami dapat no dua tau.
muka bangga sebab dapat no dua. puas hati.hehehe

*okay dah. selesai untuk sesi hari kedua.

Wednesday, November 9, 2011

Assalamualaikum..

hari ini terasa nak bercerita pasal saya kena paksa pegi janda baik yang tak berape baik tuh tanpa kerelaan hati saya. tahu tak baru seminggu keje kat sini da kena pergi segala kursus bagai. lain la kalau aku ni tetap ke.boleh la diterima pakai lagi.dala dengan tak de member kat sini. at least kalau ade member berkobar semangat la sikit nak pegi.cube bayangkan baru seminggu keje kat sini ingat senang senang je ke nak cari geng..huhu tapi takpe reda jela, terpaksa menggagahkan diri ini pegi jugak semata mata nak dapat sijil.heee..

#HARI PERTAMA

datang punch card macam biase le, pastu dalam pukul 10 kumpul kat bawah. bermula dari situla dapat kenal dengan kawan kawan baru. yela saya ni kan pemalu sikit.eceh ceh ceh..
borak borak dengan dorang sume. tanya nama tinggal mane tup tup ade yang same kolej tapi tak penah nampak pon kat kolej.kecik je kan dunie ni.
bile da naik bus tuh, cakap dalam hati fuh cantik gile la bus nih..tapi macam harem, aku punye pening memang tak boley tahan. dala jalan nak pegi sane macam jalan nak naik cameron tu ha. nasib baik la tak temuntah. kalu tak mati aku menahan malu..

okay bile da sampai sane masing masing berebut pilih nak bilik mane.aku yang takde kawan ni terpaksa beralah je. reda je dapat bilik mane.janji ada kawan. baru tahu rasanya macam mane nak jadi seorang yg independent.okey lepas da pilih bilik masing masing. berehat kejap tengok sungai la dari jauh je. memang takde mood la nak mandi sungai sebab da pening pening lalat naik bus tuh. and then terus tido..
"dah bangun bangun ade taklimat"..adui baru syok nak tido da kene pergi dewan pulak sebab nak buat 'ice breaking'. berkenal kenalan dengan fasilitator then lepas da bahagi group ade telematch pulak. best jugak la. main game cicak man la. isi air dalam plastik pastu baling kat kawan la sampai habis basah lenjun baju aku. tapi syok la. takla rase macam camping macam budak budak sekolah zaman dulu kala. rasa macam family day pulak.hehe

malam pulak aktiviti night trail..hewhew benda tu la yang paling aku taknak buat sangat. takot kot. tapi disebabkan hujan benda tu kene postpone besok malam.fuhh selamat.tapi belom cukup selamat lagi.besok malam ada lagi.adui otak da jadi runsing macam macam idea keluar tak nak pegi night trail tuh. nak buat buat sakit perut la..hehe jahat kan.
so malam tu ada tazkirah dan macam biasala kena buat logo, moto. ok lepas dah habis buat semua tuh aktiviti psychology umur pulak.ingatkan macam tilik nasib ke hape. rupanye setiap aktiviti contohnya kena tekan tubi 20 kali dalam masa 20 saat, tahan nafas, pusing pusing macam helikopter pas tu jalan lurus. macam macam lagi la. penat kot sampai pukul 2 pagi buat bende tuh. bebaloi jugakla at least kita tahu sampai mana tahap kekuatan kita ni kann..



ni logo dan ahli group kami. vios la sangat.


turn pompuan pulak kena tekan tubi dengan pusing helikopter..sumpah malu.

okeh tamatla sesi aktiviti untuk hari pertama.

*tunggu untuk sambungan hari kedua pulak yep*

Tuesday, November 8, 2011

Friday, November 4, 2011

Wednesday, November 2, 2011


hari demi hari.makin lama diri ini dah macam tak disayangi lagi. rase tak bermakna untuk disayangi lagi. ape yang aku merepek ni dik non?
hah memang aku nak merepek pon hari ni. rase down sangat sangat. bende yang memang aku tak sangke sangke selama ni terjadi jugak. pernah tak korang rase bila diri ni kena tipu. ye mamang selama ni aku da kena tipu. lelaki yang aku percaya siang malam. dia kate asek sibuk bekerja. ok fine aku pon percaya la..tup tup. bila bukak fesbuk semalam nampak bende yang buat aku rase nak pengsan. nak pitam.nak mati..haih macam macam yang ak rase. menggigil tangan ni..ada sape sape sudi nak bagi muka dia untuk buat stok pelempang?? memang dah lame lame aku tunggu saat ni..hahaha (tetiba nak jadi jahat pulak dah)
apa yang dia buat tuh memang sangat sangat tak boleh di maafkan.
takpe takpe mira. anda kan seorang yang tabah..haha(padahal mata da bengkak tak surut surut dari semalam) malu kot nak pergi opis mate cenggini. satu opis tau aku menangis bagai nak rak semalam.
okay mari kita meraikan hidup sebagai orang bujang..oooyeah!


p/s: tenkiu to farah seha and fara nur zahidah sebab sudi mendengar luahan perasaan saya semalam.sob.sob

Wednesday, October 19, 2011

Halu..i'm alone here

u know what. saya kat sini hampir nak jadi macam orang gile. yela kat tempat baru ni susahla nak cari geng. masing masing da ade geng. naseb bek ade farah. tapi dye dept len pulak.susahla nk chot chet chot chet dgn dye.huhu. so saya yang budak baru ni keseorangan di meja sendiri.huaaaa..nak nangis rasenye. nak usha mamat mamat hensem sorg pon takde. kadang kadang cakap dengan pc sorg sorg.makan banyak banyak sampai lebam. online sampai lebam. tuh yang membuat saya kembali berbloging..kononye..hehe.
harap harap la cepat dapat keje kawan baru. bukan tak besh keje kat sini.cume keje dye tak sebanyak macam keje kt lpm dulu (konon rajin sgt la tuh) hahaha saya da nak jadi orang gile kat sini.
tolong....

Tuesday, October 18, 2011

mr awish jom belanja saya arini.terliur da ni. saya nak amek cup yang merah yep.hehe ;P

gudbye lembaga

yippii selamat tinggal lembaga.
padahal akula orang yang paling sedih teramat sangat.menangis bagai nak rak.last day keje kat situ mmg terharu sangat sangat. mane tak sedihnye pagi pagi lagi akak2 PT da blanje nasi lemak. cik pah yg sepatutnya aku panggil nenek da nangis dulu. ktorg pon ape lagi.air mate ni da seminggu tahan akhirnye menjurai-jurai keluar.sabar je dek non. yela da setahun asek mengadap muke yang same jek.
walaupun laki yang tak gune tuh sebabkan aku benci lembaga ni(hattuih) , tapi nasib bek ade member yang menjadi penawar n penasihat tuk ak.
to lin aku rindu nak gaduh pelok cium dgn ko.hehe farah nati da ade bf jangan lupe bgtau satu lembaga k. kak k pulak da kawen dengan tedy bear jgn lupe jmput.pg klinik mintak doktor bagi vaksin anti demam k..kak ada rindu dgn sore dye yg sedap sgt tuh.jom g karok.da kawen dgn kerol jgn lupe jemput. kak ida pulak.nt da dapat beby jangan lupe post dalam facebook k.sayang kak ida..emmuah.emmuah.



p/s: tenkiu LPM
hehe..im back.
lame betul la da tak meluahkan perasaan dalam blog ni..bile da takde keje baru la terpiki nak bukak blog balik. kesian dgn blog aku ni.huhu banyak yang aku belajar lepas habis study.duduk di sekeliling org org tue yg bermacam ragam. ade yg cakap sorg sorg la, ade yg ingat office tuh mcm bapak dye yg punye la. haish' dunie2. memang da masuk alam ni memang mcm mcm jenis orang kite jumpe.tapi zaman study dulu jugak yang best.my friends, my roommate.sume best. aku rindu korg.

Monday, February 28, 2011

salute to maher

we want maher.we want maher.we want maher.

yeah at last tercapai jugak impian ku.
aduyai apasal macam da angau sangat dengan si maher ni sampai termimpi-mimpi tau tak.
best sangat dapat tengok maher zain nyanyi live depan mate. hensem giler woo. tergugat iman ni tengok maher tau.kihkih..walaupun agak jauh dari stage tapi nampak jugak la muka maher. dala kitorg nyanyi bagai nak rak.sampai sakit anak tekak ni. tapi paling penting kitorg tak boley lawan budak duduk belakang seat kitorg ni.suara dia bapak giler punya kuat. semua lagu dia hafal. sampai nak record video pon still dengar suara budak tu.adui tak dengar langsong suara maher bila tengok balik video tuh. tensyen, tensyen.
hurm da la tak dapat ambik gambar dengan maher.tengok orangnya pon jadila.

ni before konsert start. tak la jauh pon.dekat je ngn stage.

muka kegembiraan kak kiah yang tak dapat digambarkan.hehe excited gler woo..

tengok kak shila bukan men lagi senyum sampai ke telinga.sume muke excited =)

ni je gmbr dr jarak dekat yg ok.yg len sume kabur.hahha

apa apa pun konsert maher zain memang best. kalau ade lagi kompem nak nak nak pegi lagi.
lagi satu tenkiu so much to kak shila sebab sanggup bersusah payah beli tiket..saaaayyyyaaannnnggg kak shila.
.

pesanan khas dr penaja: norshazlin tuah, kak ada. korang jangan jeles yep. nt korg nak pergi konsert justin bieber kn??hehe..






Tuesday, February 22, 2011

Trimas banyak-banyak to kak ada lat.oopss..silap orang da.kak ada la.hehe..carbonara kak ada buat tadi memang sedap sangat.gembira tak tengok kitorg makan tadi?terharu tak?hehe. nanti jangan lupa buat lagi k.jimat sikit duit belanja kitorg.haha gelak jahat. Anyway thanks sangat-sangat sebab buat carbonara yang sangat sedap.len kali buat banyak-banyak sikit yeh.hehe

manyak sedap woo...

uish hantu ke kat belakang lin tuh..huhu

eh silap-silap kerol rupenye.ingat hantu mane tadi.hehe

tengok muke masing-masing kebuloq..kesian ish..ish..

yeh ini die kak ada kite..cantik kan die.

p/s: sayang kak ada..mmuaahhxx!!