Sunday, August 8, 2010

sudah seminggu lamanya tak mengupdate blog ni.bukan disebabkan saya ni malas ke ape,masalahnye saya stay kat rumah nenek. macam mane nk online dah la brodband kt anis.al maklumla sekarang kan saya dah jadi penganggur terhormat. so kena la jaga sepupu-sepupu saya yang masih kecil ni lagi. dapat la jugak wang perbelanjaan dari nenek dan atuk saya.cewahh.lagi pon dah tak ade keje lain nak dibuat bila duduk kt rumah.asek makan, online, tido. tu jela keje yang wajib dilakukan.em terasa macam nak study je balik.sekejap je masa berlalu. hurm nak buat macam mane umo da meningkat, so kena la terime kenyataan.sampai jadi gian jugak la seminggu tak online.haish..


last week, family sebelah abah plan main futsal kat kelab komuniti Cyberjaya. ramai jugakla yang datang.paktam yg dari perlis pon datang tapi yang xbest sebab cousin yang sebaya dgn saya tak dapat join.yela masing2 dah pergi study jauh2.mne sempat nak balik. nenek dgn atok pon xdpt join sebab dorg kena pergi indonesia. even ramai yang tak join but saya still enjoy on that day.happening giler kalu mama, cik nani, mak uda,maklang,makteh n cik azi bertemu.hah kecohla 1 padang tu.sambil sepak bola pon sempat gelak-gelak lagi.sampai terguling-guling atas padang tu.hahaha..
ni antara aksi-aksi keluarga Hj. Nasir bermain futsal:



haish sempat berposing lagi tuh..

ni pon same jugak.. hehe ;)

Lepas dah patah riuk main futsal,lunch pulak dekat tepi tasik.besh giler pemandangan kt situ.redup je, angin sepoi-sepoi bahasa.cewah..heheh
bila dah habis makan dorg sume relax jap melelapkan mata. aku pulak sebok menjaga muaz (cousin aku yg paling kecik sekali), comel gile. geram aku dgn pipi gembol dia tu.rase nak gigit-gigit jek.hehe..

bila da habis makan, dorg plan nak mandi pool kat situ. bila da sampai kat situ, tengok penoh 1 kolam tu. teros tak de mood nak mandi.
then, abah dgn mama pon decide nak main badminton. boley tahan murah jugakla sewa court kat situ. 1jam rm 8.00 kot. murah la jugak nak dibandingkan
dengan sewa kat damansara tuh. 1jam rm 25.00..huh giler apa.

nampak tak aku jadi pengadil.konon terer la tu.hatuihh

lepas dah main badminton,dorg plan pulak nak main ping pong..aduh xreti penat ke dorg ni. dalam kepala otak aku ni pk balik nak tido jek.
da xlarat giler.penat..aku pon xpaham macam mana dorg dapat tenaga sebanyak macam tu.huhu..mungkin sebab tongkat ali dgn kacip fatimah kot.hehe

No comments:

Post a Comment