Monday, August 23, 2010

Cinta kirana


saya pun tak tau macam mana boley addicted giler kat cerite ni. first time tengok cerita ni macam tak best je.mule tu ingat tak nak la tengok sebab memang dah tau kalau cerite indon ni mesti panjang berjela-jela.jenuh nak menunggu ending.tapi bila da masuk episod ke 3 baru la rasa feel sikit nak tengok.tetibe pulak jadi addicted dengan cerita ni.hehe.

cerita ni lakonan Nia Ramadhani, ala yang belakon bawang merah bawang putih tu la. tapi watak dia kali ni seorang gadis yang sangat baik tapi garang dan kasar giler.
hero dia pulak Randy pangalila.yang membuatkan saya lagi giler nak tengok cerita ni of coz la sebab dia cute.membuatkan hatiku jadi tak keruan.cewah. tapi memang serius hero dia hensem giler.

rasa tak sabar nak tengok ending cerita ni.hope ending dia best ;)
so tengokla cerita ni.

okie dokie.pye2 ;)
pelik betul hari ni.nape keje asik makan jek.tak taula kenapa perut ni tak reti-reti nak kenyang.asik non stop makan jek.dahla sahur makan banyak.lepas berbuka pon makan banyak.lepas dah berbuka tu dengar pulak maksu nak pergi alamanda.apa lagi, dahla kaki ni da menggeleding lama xpergi merayau.sesekali dapat merayau best jugak. erm buat apa je kat sana, beli barang kat carefour.main game.jejalan. pastu plan nak pegi mcd kat bangi. bila da on the way nampak pulak ice room.apa lagi.tekak ni dah la lame tak makan aiskrim.so decide je pegi situ.mcd pon cancel..huaa xdapat makan GCB. sedap giler oh.

bile da sampai ice room. tengok ramai giler org kat situ. sampai berebut meja la kitorg dengan sorg pak aji ni.last2 pegi tingkat atas, rupenya melambak meja kosong.haha kelaka-kelaka bile teringat pasal berebut meja tu. :D

*pilih jek ape korg nak,makusu belanja.*hehe ;)

si anis ni kalau da berposing.mulela la mulut tu moncong2.ceh'

woh bila da sampai aiskrim-aiskrim ni terjadi lupa ingatan sekejap.terlupa nak snap pic aiskrim.ni jela yang sempat snap walaupon da separuh makan. ceh tara guna punye orang.

tengokla tu muka da bulat pon, tak reti-reti lagi.asik makan je keje.sampai lebam bijik mata.haha
tak pe taun ni tak payah nak diet-diet lagi.nati susah nak cari baju untuk raya.yela kalau badan da keding susah la nak cari baju.bulat pon bulatla.hehe ;)

*thx maksu n pakusu sebab belanja kitorg makan aiskrim, wlaupon kitorg kena bayo suku jugak* :D


aktiviti di bulan ramadhan

assalamualaikum..

sory dah lame tak mengupdate blog ni.bz takde mase nak bukak letop.yela hari-hari bangun pagi tolong nenek kemas rumah.sidai kain.jage si camat. masak-memasak.tolong kat kedai jap.pastu tido.tula aktiviti saya setiap hari sepanjang bulan ramadhan ni.

bukan tu je aktiviti saya, ade jugak try buat cake.tapi kurang menjadi pulak taun ni.taun lepas ramai jugak puji sedap.tapi taun ni ade kureng sikit.haha. nak tengok mcm mane cara saya buat kek ni.


masukkan semua bahan-bahan dan digaulkan bersama.

kemudian masukkan dalam acuan dan letakkan dlm microwave selama30 minit kot.ntah saya pon da lupe.agak-agak jela. heh'

jeng.jeng.jeng.siap jugak akhirnya marble cake yang kureng menjadi ni.

hehe walaupon tak menjadi kek ni. at least syabil,amar,pakude puji jugak.cakap kek ni lawala.wangila.sedapla..tapi saya tau sume tu tipu belaka.korang saje je nak menyedapkan ati ni.hehe..btw terima kasih dia atas bantuan anda semua.

*tak pe next week saya akan improve kan lagi okay*

Tuesday, August 10, 2010


*SELAMAT BERPUASA KEPADA SEMUA UMAT ISLAM*

Monday, August 9, 2010

♬la..la..la..♬

Kau cinta pertamaku
Kau cinta terakhirku
Tiada apa yang bisa
Menafikan kasih kita

Kau ayu di mataku
Satu antara seribu
Tiada tara di dunia

Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir

Kau ayu di mataku
Satu antara seribu
Tiada tara di dunia

Mungkin kita kan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ketentuan Tuhan

Sunday, August 8, 2010

sudah seminggu lamanya tak mengupdate blog ni.bukan disebabkan saya ni malas ke ape,masalahnye saya stay kat rumah nenek. macam mane nk online dah la brodband kt anis.al maklumla sekarang kan saya dah jadi penganggur terhormat. so kena la jaga sepupu-sepupu saya yang masih kecil ni lagi. dapat la jugak wang perbelanjaan dari nenek dan atuk saya.cewahh.lagi pon dah tak ade keje lain nak dibuat bila duduk kt rumah.asek makan, online, tido. tu jela keje yang wajib dilakukan.em terasa macam nak study je balik.sekejap je masa berlalu. hurm nak buat macam mane umo da meningkat, so kena la terime kenyataan.sampai jadi gian jugak la seminggu tak online.haish..


last week, family sebelah abah plan main futsal kat kelab komuniti Cyberjaya. ramai jugakla yang datang.paktam yg dari perlis pon datang tapi yang xbest sebab cousin yang sebaya dgn saya tak dapat join.yela masing2 dah pergi study jauh2.mne sempat nak balik. nenek dgn atok pon xdpt join sebab dorg kena pergi indonesia. even ramai yang tak join but saya still enjoy on that day.happening giler kalu mama, cik nani, mak uda,maklang,makteh n cik azi bertemu.hah kecohla 1 padang tu.sambil sepak bola pon sempat gelak-gelak lagi.sampai terguling-guling atas padang tu.hahaha..
ni antara aksi-aksi keluarga Hj. Nasir bermain futsal:



haish sempat berposing lagi tuh..

ni pon same jugak.. hehe ;)

Lepas dah patah riuk main futsal,lunch pulak dekat tepi tasik.besh giler pemandangan kt situ.redup je, angin sepoi-sepoi bahasa.cewah..heheh
bila dah habis makan dorg sume relax jap melelapkan mata. aku pulak sebok menjaga muaz (cousin aku yg paling kecik sekali), comel gile. geram aku dgn pipi gembol dia tu.rase nak gigit-gigit jek.hehe..

bila da habis makan, dorg plan nak mandi pool kat situ. bila da sampai kat situ, tengok penoh 1 kolam tu. teros tak de mood nak mandi.
then, abah dgn mama pon decide nak main badminton. boley tahan murah jugakla sewa court kat situ. 1jam rm 8.00 kot. murah la jugak nak dibandingkan
dengan sewa kat damansara tuh. 1jam rm 25.00..huh giler apa.

nampak tak aku jadi pengadil.konon terer la tu.hatuihh

lepas dah main badminton,dorg plan pulak nak main ping pong..aduh xreti penat ke dorg ni. dalam kepala otak aku ni pk balik nak tido jek.
da xlarat giler.penat..aku pon xpaham macam mana dorg dapat tenaga sebanyak macam tu.huhu..mungkin sebab tongkat ali dgn kacip fatimah kot.hehe