Saturday, July 24, 2010

Tepat pukul 9.30 pagi- bertolak pergi ke Dominos utk interview. On the way nk pg situ aku call nad utk tanya jalan. tenkiu so much to nadiah sahadan.nt aku blanje ko makan k.hehe

Lebih kurang dlm pukul 10.15 kot- da smpai, tanya kat pak guard mane tmpt interview. huh berdebar gile kot.sampai-sampai je ade sorg perempuan cina suruh aku isi borang dengan jawab iq test. terkejut gile aku, yela otak ni da tepu lame xbelajar. mcm mana la aku nak menjawab ni..last2 aku main hentam je semua soklan tu..lepas tu da bg form tu, aku duduk kat sofa, ada plak laki ni tegor aku.kami pon berborak2. tibe2 ade sorg laki india panggil that guy tu utk interview..so ak kena la tunggu turn. pastu bila laki tu da abes interview dia datang kat aku, dia cakap kat aku kalau nk cari kerja call la dye ok. pastu dia pon bagi business card dia. hehe kelakar pulak,padahal dye pon dtg nk cari kerja.haha aku pon xfaham. dah la abaikan jela.

okay. berbalik kpd interview tadi, bila dah masuk blik interview, lelaki india ni pon tanya kenape aku mintak kerja ni.aku pon ceritala.bila da abes cot cet cot cet. laki tu pon cakap yang aku dapat kerja ni dan boley stat 16 ogos ni.hah gile ape, terkejut beruk aku dibuatnya. dahla 6bulan kontrak, public holiday xboley cuti. maknenya raye ni aku xboley cuti la..huaaa aku nk raye, aku xnak kerja.. em mcm mne eh???
aku pon tak tau nk pilih samada study atau kerja..dahla malas nk fikir.
biar takdir yang menentukan.

No comments:

Post a Comment